Održan prvi Sajam stvaralaštva osoba sa invaliditetom

U Jagodini je dana 25.01.2018. godine održan prvi Sajam stvaralaštva osoba sa invaliditetom koji su organizovali u skladu sa svojom misijom i konceptom korporativne odgovornosti Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Budućnost Pet“ Jagodina u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije.

Osnovni cilj sajma je bio unapređenje svesti o značaju socijalne inkluzije i povećanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom, promovisanje i povezivanje ključnih aktera na lokalnom i regionalnom nivou u cilju stvaranja održive platforme partnerstva za podršku osobama sa invaliditetom Pomoravskog okruga, kao i promocija stvaralaštva osoba sa invaliditetom.

Na sajmu je nastupio veliki broj organizacija i udruženja osoba sa invaliditetom sa teritorije Pomoravskog upravnog okruga.

U okviru pratećih događanja Sajma su organizovani i okrugli sto na temu „Aktivne mere zapošljavanja osoba sa invaliditetom“, kao i potpisivanje Memoranduma o razumevanju o unapređenju položaja osoba sa invaliditetom Pomoravskog upravnog okruga.

U svojoj pozdravnoj reči Jelica Stamenković, osnivač preduzeća „Budućnost Pet“, je najavila da kompanija planira da ove godine zaposli 300 radnika, od kojih će većina biti osobe sa invaliditetom.
Učesnicima sajma su se obratili i predsednik Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije Milan Stošić  kao i direktor Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga Predrag Lučić.
Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, a dva udruženja su dobila vrednosni vaučer u vrednosti od po 100.000 dinara, dar preduzeća „Budućnost Pet“ za najuspešniji nastup na sajmu.    

Možete pogledati galeriju slika sa prvog – Sajama stvaralaštva osoba sa invaliditetom : KLIKNITE OVDE

Reportaža RTS-a o prvom sajmu stvaralaštva osoba sa invaliditetom

https://youtube.com/watch?v=glIEHtpSkKQ%3Fstart%3D1946%26end%3D2061

Sajam stvaralaštva osoba sa invaliditetom
Pripremili: Vesna Lazić i Aleksandar Aleksić